Monday, September 8, 2008

Smartphone vs Stupidphone

Hahahaaa... saja mo cerita pasal smartpon yg tersangatlah populernya masa kini.. Bukan apa beli mahal2 tapi klu nda xplore btul2 rasa sayang pula. Betul ckabur cakap beli mahal2 tapi banyak part dlm npon tu nda dpakai rugi jak.. aku setuju 100%. yalah benda yg kita mo beli tu mestilah kita mo guna semaksimum mungkin mcm seluar lebis biar sampai kuyak kiri kanan masi pakai jua yg penting kepuasan. hahahaaa...

Berbalik pada topik asal pasal smartpone ni.. bukan apa sebenarnya aku dapat satu software yg membolehkan aku guna npon sbg webkem.. yalah laptop buruk aku ni nda ada webkem sebenarnya, ada pun webkem 2 guna usb plak leceh mo pasang. Tapi yang canggihnya sopware ni buli connect webkem guna bluetooth. canggih ma!!! org kina sakap.. lepas ni bulilah bewebkem ngan kekawan..hahahaa.. ni contoh pic aku ambik..


Tapi yang paling bestnya GPS device yg ada dalam smartpone ni lah yg membuatkan aku berantakan hahahaa... membuatkan aku hari2 mo jalan guna GPS ni. walaupun sebenarnya aku expert gila suda jalan d kota kinabalu ni.. ni aku tunjuk skit2 interface Garmin Mobile TX a.k.a navigate GPS software. Pic GPS tu..





Sebenarnya banyak lg kegunaan smartpone ni cuma benda yg mcm ni kita kurang skit mo guna sbb nda tau.. Nasibla ada internet bole2lah kita berkongsi ilmu kan.. papahal pun sepatutnya benda yg kita beli mestilah kita guna semaksimum yang boleh.. Jangan pakai untuk begaya jak. hahahaa.. adios

~Dunia Tanpa Henti~

1 comment:

abbas said...

Bagus juga kalau ada smartpon...mcm ko ckp lah byk gunanya ada GPS dan bla..bla..bla...tapi lagi bagus kalau ada awek lps tu jadi bini...lagggiiiiiiii banyak gunanya....hehehehehe.....