Tuesday, January 5, 2010

~NUai bukan glamer sangat pun.. ^^

Ari ni mo cerita sekit asal usul nama aku n panggilan kawan2 n family dekat aku.. seperti basalahkan NUai tu bukan nama sebenar. hehehhee.. ayat yg selalu keluar tuk menunjukan bukan org sebenar. aniway NUai tu panggilan atau nama timangan bg aku rasanya..sapa yg kenal rapat sama aku mesti dorg akan panggil nama aku ni. sampai ada yg nda tau nama sebenar aku. huhuu.. serius bukan mo tembiranglah kan. tp org lg kanal aku ngan nama nuai berbanding nama sebenar aku..

Sebenarnya nama ni asalanya family jak yg panggil Aku pun nda tau bila masa aku dpanggil cnuai oli keluarga aku. mungkin dsebabkan hujung nama btul aku tu ada skit huruf NU.. andaian aku jaklah.. hahaha tapi setiap panggilan nuai tu nda sama bagi aku.

klu mo tau org tu keluarga terdekat aku senang jak.. dorg nda akan panggil aku nuai sebalik nya dorg panggil aku nai jak so klu kamu ada tetinguk dmana2 terutama dpesbuk panggil aku nai.. maka tulah keluarga terdekat aku. terasa panggilan 2 special bg aku..huhuu.. so klu kamu rasa aku ni keluarga terdekat kamu n aku ni special bagi kamu panggila aku nai ahh. kekekkee..

bagi kawan2 aku plak.. dorg rasanya lebih suka panggil aku nuai. kecuali seorg jak c bes.. hahaha.. ni senior aku n kawan baik abg aku masa dskul dulu. tp 99% semua kawan2 aku akan panggil aku nuai. Tp kekadang ada jua kawan aku panggil aku noy.. nda tau dr mana dorg buli sebut noy.. itu nama mcm nama perempuan jak.. tapi mcm biasalah aku layan jak..

Sebenarnya bes jua ada nama timangan ni n aku bangga nama timangan aku tu nuai bukan "cuik". kekkeee.. so rasanya aku bawa smpi matilah nama nuai ni kan... bes!! bes!!..


p/s next time aku cerita lg pasal nama panggilan kawan2 aku n smpi skg masi aku guna..




~duniatanpahenti~

6 comments:

Zampeada said...

nuai nuai... hehehe...

Mr. D aka Triple D said...

aku tau sepa antara yg panggil ko noy! si carolyn..

UglyPooh said...

papepun nama kamu akan ku panggil nuai. hehe

happy new year 2010:->

rienaneykoma said...

~~~ hahahaha..c nuai? nai? nOY? hahahaa...
tapi aku knl ko mula2 mmg NUAI laa...
~~ tapi abg aku kwn mu lama tue panggil ko Nai..bkn nuaii...pernah smapi aku ngan abg aku betekak pasal nama mu niee.."aku ckap nuaii..dia ckapp naii...aku ckp g, nama dia nuaii..x nama dia naii....pastu baru dia sebut nama penuh mu..lagi la aku bengang tym tue....hahaha..

~~ apap2 pun..nuai ka,nai ka,noy kaa...yg panting ada N jua d dpann..hihihihi...

~~ sma la kes certa ko sma aku nie..nama pangilan lain..nama bnar lenn..huhu..tapi aku lbh panjang nama panggilan nuaii..RIEANEYKOMA..hahahaha.... ^_^ ~~~ hihihih

asz niza said...

nai..bOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.....ahahahahahahaaha

kiki lala said...

ko tengok nuai, ko cakap
x glemer kunuk...tgok si rienaneykoma
tu sampai betengkar sama abangnya
gara2 namamu!
hahaha...