Tuesday, November 22, 2011

~sukan sea.. 1 jak aku nda puas ati.. ^^



sea game suda smpi tirai penutup.. walaupun malaysia di kedudukan ke 4 itu suda perkara biasa.. hahaha.. dr aku kecik smpy aku besar 2,3,4 tu kedudukan standart la tu. yg penting kita punya atlit2 yg berkelas dunia yg fana.. spain menang piala dunia acara bola sepak pun nda pernah menang olimpik.. so ada aku kesah.. ^^

so banyak jua insiden2 yang kita nda dapat tinguk dtv sepanjang sukan sea palembang-jakarta tahun ni. antara yg aku nda buli terima acara pancak silat.. very2 shame.. teda semangat kesukanan. bukan mo salah kan tuan rumah indonesia tp atlit itu sendiri berserta jurulatih.. tinguk jalkah video ni..


itu atlitnya.. ini plak penyokong2 indonesia. aku heran napa sampy kena terajang coach vietnam tu.. lucu plak aku tinguk.. emosi btul penyokong2 dsana..


apa2 hal pun aku nda salahkan 100% pada penganjur or warga indonesia. itu suda lumrah bagi tuan rumah dalam acara sukan besar2an benda2 yg nda dapat dkawal adalah emosinya. lagi2 mcm indonesia yg berpendudukan 200 juta lebih penduduk.


p/s 1 jak paling aku nda puas ati antara d atas tu.. C FAKRI.. tu jak.. noktah.. ^^


~duniatanpahenti~

1 comment:

wifenavy said...

Tu la.. jgn kita sama spt diorang cukup!!.. Memang beremosi tp dikawal dengan sifat professional.. Itu bezanya pendidikan dlm Minda Kelas Ketiga dan Minda Kelas Pertama