Wednesday, November 11, 2009

~kawan2 aku yg terpengaruh...

Pernah ka kamu test kekuatan pengaruh kamu ke atas rakan dsekeliling kamu?.. hahahaa.. bepengaruh ka kamu?.. well true story of mine..setakat ni aku suda mempengaruhi 4 orang sahabat aku. wakakakaa.. ba kamu taulah cgu ni cakap manis jak sepanjang ari, pas 2 ddengar lagi nasihat2 yg aku sendiri pun kadang2 pening mcmna aku buli bg nasihat mcm tu.. huhuhhuuu...

Lain cerita sebenarnya aku pengaruh dorg ni tuk berkecimpung dalam dunia photograpi.. hobi aku ba ini sebenarnya. Memandang kan kawan2 aku dsabah ni cuma aku jak yg ada kamera DSLR(ada nada riak dalam ayat tu..^^) masa tu. so bulilah aku cakap besar skit. wakkakaa.. nway skg ni semua 4 org kawan aku tu ada DSLR masing2. yg paling best ada lg yg suda advance dr aku.. huhuhuu.. sungguh aku bangga...

Mulanya kawan2 aku ni nda berapa minat ngan fotografi ni.. pas aku cerita2 pasal benda n buat demo depan2 dorg pas 2 tunjuk pik yg aku shoot n suddenly sorg demi sorg mcm berminat. Dan mcm aku juga dulu2 sanggup tuk beikat perut semata2 mo beli kamera DSLR. Sorri 2 say kawanku, tp mmg btul apa yg aku cakap ni..

So sebenarnya pengaruh aku ni kira kuat jua lah dkalangan rakan2 aku. sampai ada yg sanggup keluarkan duit sampai beribu ribu semata2 mo memiliki benda tu. ^^



p/s ada org janji mo belikan aku kamera harga 18k.. muahahahaa...




~duniatanpahenti~

14 comments:

Mr. D aka Triple D said...

aaa baru ja aku mau crita pasal ni dslr..aku pula kena pengaruh anak buah aku beli dslr ni..mcm setiap hari suda aku baca review dslr yg ok di internet..dia punya nikon d80 aku rasa mcm canon eos 450d pun ok suda ba kan nuai? ada apa2 suggestion?

NUai said...

^^.. david

~ok ba canon eos 450d.. samala ko tu sama ctj nnt.. nda mo test nikon d5000 ka?.. lebih kurang jua mcm canon 2..

asz niza said...

tgguuuuu.....:p

NUai said...

^^..asz

~hahaah.. tungu aku djakarta la.. hhahahaaa..

Mr. D aka Triple D said...

nnt aku check d5000 tu, aku bukan mau beli skrg jua tunggu dekat2 krismas baru mau beli..hehe..3 org yang lain apa lagi dslr durang nuai?

NUai said...

^^ david

~ngamlah tu time krismas mesti murah2.. setakat ni semua pakai nikon. paling lates jumaat lepas kwn beli nikon d5000.

LORD ZARA 札拉 said...

huwaa~
aku nak DSLR gak!!

«♪Ruff♪» said...

wah..syok nyew...
lom tercapai lagi hasrat mo beli dslr

NUai said...

^^.. zara

~nanti lepas 3 bulan keje mesti bole beli..huhuuu.. ^^

NUai said...

^^..ruff

~mmg syok.. klu bnyk geng lg bes.. kumpul duit ruff sure bole beli punya..

ezzati said...

..pstu bg la adiah kt aku..sbb camera aku bru ilang...tenkiu..

NUai said...

^^..ezzati

~hehehe..mai datang cni klu nak..
~patah tumbuh ilang berganti... jangan risau.. beli lg satu klu ilang..

nizamsani said...

teringin juga.tapi tak mampu.

NUai said...

^^..niza
~ala kumpul skit2 nizam.. lama2 bole juga tu..