Wednesday, October 15, 2008

Citizen Chronograph Tachymeter AN3389-59E

Tadi aku pg jalan2 d wawasan plaza. Jalan2 mo beli extension kuno. sambil2 tu aku pglah kedai jam. Tinguk2 aku tertarik ngan satu jam citizen. Tanya2 sama sales girls tu da cakap model baru. aku manalah taukan benda tu model baru ka nda. Yang penting aku tertarik ngan jam tu. lagipun mmg suda lama aku mo beli jam jenis choronograph ni. Harganya pun ndalah telampau mahal.

Harga asal RM5++, lepas diskaun 20% kuranglah dalam 4++. Ada dua kaler black ngan steel. Harga steel tu murahlah skit berbanding black tu. Cuma aku nda berkenan jam ni guna Crystal Glass senang mo calar joo.. Hahahaa.. tinguklah lepas gaji ni mo beli ka atau nda. Ni ada gambar aku ambik dr internet sebiji ngan jam yang aku berkenan tu..

ni spek jam ni.

Caliber: Citizen 0510 Made in Japan
Metal: Black IP plated All Stainless Steel
Case Diameter: 42mm
Black IP plated Stainless Steel bracelet Deployment Clasp with Push Button
Water resistance 100meters, 10bar
Crystal Glass
Dial: Black
http://www.citizen.com.my/main.html

inilah jam paling aku berkenan sesuai sgt ngan kulit aku..

ni plak kaler steel tu. nampak biasa2 jak..

~dunia tanpa henti~

4 comments:

absmali said...

Beli...beli jangan tak beli...kalau aku pun pilih yg hitam...

m@nn - reEZ said...

lawa jo... hensem ko kalau ko mo pakai...

NUai said...

sot!! pakai jam pun buli jadi nsom ka?.. begaya bah bukan nsom..

m@nn - reEZ said...

akhirnya dpt ko beli jo.. selamat berJAM baru jo.. two thumbs up below the leg jo...