Tuesday, October 27, 2009

~apasal ya?..


Mo kongsi cerita pasal kerita ni.. napa ya kerita kita ni kadang2 pandai tekunci sendiri?..

Pernah sekali tu kerita aku tekunci dari dalam masa mo isi minyak.. Punyalah aku risau sudalah jarak rumah aku ngan stesen minyak tu kira2 40 km. Pas tu kunci spare pun aku nda taw dmana aku letak.. Nasiplah pekerja stesen minyak tu hebat dapat jua ia buka tanpa merosakan kereta aku. dalam kepala aku satu jak masa tu kasi pecah cermin kereta aku tu.. hahahaa ^^.

Tadi masa main reket(badminton) ada sorg kawan ni .. sama jua kerita da tekunci dari dalam. kunci spare pun ada dalam kerita tu. Ntah mcm na kerita da buli tekunci sendiri.. sama situasi mcm aku. padahal teda pun guna alarm kerita atau apa2 peralatan elektronik yg bole buat kereta tu tekunci sendiri. Bikin heran atau aku ni mmg nda taw pasal wairing kerita.. ^^

Dpendekan cerita kami pun mcm hebat2 lah mo buka.. tp masi jua nda tebuka ternyata tidak sehebat mana pun kami ni. Main badminton pun ayam2.. hahaha... last2 ada jua lah kawan ni tulung punyalah sekejap jak da dapat buka.. mcm pencuri kerita propesional.. hahahaa.. papahal pun terima kasi jualah sama kawan tu.. sbb tulung.. klu nda mungkin smpi skg kami dsana or pecah suda cermin kerita kawan tu..


p/s sekarang taw suda aku teknik buka kerita stail kawan tu.. huhuhu... tapi aku masi muskil napa kerita tu pandai lock sendiri..




~duniatanpahenti~

6 comments:

asz niza said...

maybe ada lost spirit y mnghuni kerita drg...wakakakakakaka...jaga2 la da..ekekekekeke

Jard The Great said...

hahah.. sian.... aku da tak pakai alarm da.. leceh wei

Firol said...

haaa,,sape yang kunci hehehhee

ruffdaEmogurl said...

ngeee ganaz giler kunci kete dia

NUai said...

hehhee..
as~ lost la da dsana.. kekekeke..

jard~ aku pun nda pakai alarm.. tapi still jua jadi..

fairol~ ntala sapa kunci.. mistik btul

ruffda~ hahaha.. mangga siot...

my.mastura said...

nuai, keter aku pon penah jadik gitu..beberapa kali...so, utk elakkan jadik, samada aku bukan tingkap keter seluas2 nye, atau control alarm tu aku akan bawak kalau aku nk kuar dr keter kejap...jenuh..nasib baik la anak aku x der dlm keter time tu...